Dnevni podsetnik za dobre vibracije 31-03

🎢 Petak, dan Venere 🎢

A na Nebu zenit konjunkcije između Venere i Urana na 16° Bika, a od 00h31 Mesec prelazi u znak Lava i odmah sklapa opoziciju sa Plutonom, nešto kasnije kvadrat sa Lunarnim Čvorovima, pa konjunkciju sa Lilit na 09° Lava i pred kraj dana će imati i trigon sa Suncem iz Ovna. Kako neobičan i dinamičan poslednji dan Marta (ne znam za vas, ali je meni Mart bukvalno proleteo… ko bi rekao da smo skoro pred kraj 1 kvartala 2023 već…)

Sabijski stepen na kojem će se družiti Venera i Uran u Biku pod nazivom „Upravo traje zamišljena bitka između Mačeva (Učenika Moći) i Baklji (Učenika Prosvetljenja) se vezuje za odlučnost, entuzijazam i polarizaciju vrednosti. Odnosi se na sukobe, tenziju, prevladavanje Karme, Fiksni Krst Elemenata, razrešenje unutrašnjih nedoumica, izdržljivost, nezavisnost, oslobođenje, duhovne ciljeve, ali i nepomičnost, zadrtost, jalovost, ratobornost, polemike, vezanost i poraz. Uz simboliku same konjunkcije Venere i Urana, danas imamo vibracije koje će nas vratiti u sredinu Juna 2022, kada su takođe Venera i Uran bili u konjunkciji na ovom stepenu, u društvu Severnog Mesečevog Čvora. Venera konjukcija Uran generalno je zanimljiva energija, jer donosi promene, uzbuđenja, posebno na polju finansija (zbog Bika) i na polju ljubavi (naravno zbog Venere) Ova konjukcija tako budi sva čula, sve iskonske potrebe, i više smo okrenuti ideji da udovoljimo sebi na svim životnim poljima, pa čak ako je i potrebno da promenimo naše navike i ponašanje, ako će nam to ostvariti tu želju. To se i uklapa u samu simboliku ovog Sabijskog stepena. Ovaj stepen nas podseća da što se više vezujemo za materijalno, prisvajamo, svojatamo, grabimo, otimamo, to smo dalje od istinskih vrednosti i prave sreće. Da bi se oslobodili te energije moramo prvo da prođemo kroz proces unutrašnjih i spoljašnjih pročišćenja. Sve strukture koje se nalaze u nama i oko nas treba sada srušiti, ukloniti, rasčistiti i time napraviti nov prostor za nove evolucijske elemente napredovanja i nadograđivanja. Pri tom procesu normalno je da dolazi do problema, sukoba, navike i loše osobine se bune i odupiru u čoveku bilo kakvoj promeni jer su utemeljene na ograničenim informacijama i strahu od nepoznatog, i u tom „velikom ratu“ će samo naša prava iskonska priroda da donese pobedu ~ tj stepen našeg duhovnog razvoja.

Mesec iz Lava u opoziciji sa Plutonom iz Vodolije, kvadratu sa Lunarnim Čvorovima sa ose Bik & Škorpija i konjunkciji sa Lilith iz Lava je tek priča tj energija za sebe. Ovo je energija previranja i teških životnih promena. Neki nemili događaj koji menja život iz korena. Naravno da može da ukaže i na neki Mundani događaj koji će biti inicijalna kapisla za veće (loše) promene u Svetu, s obzirom da je sam Pluton Mundana planeta. Generalno, danas nam stiže neka situaciju u kojoj ćemo morati da se suočimo sa nekim duboko skrivenim strahovima, situacije koje će direktno da „udare“ na naše samopozuzdanje, samovrednovanje, ali i naš osećaj sigurnosti & stabilnosti & zonu komfora. Ako budemo danas bili spremni da prihvatino neminovnost sudbine da naš Životni Put mora da nam postavi neke izazovne, teške i čak opasne situacije, i ako prihvatimo gubitke iz prošlosti (emotivne, zdravstvene, finansijske) danas čak i možemo da izađemo kao pobednik iz neke ni malo pozitivne situacije koja nas muči već neko duže vreme. A, ako ne budemo bili u mogućnosti da se izborimo sa tim, ove energije će da nas okrenu protiv drugih, te će svaki vid potencijalne pomoći i saveta da se doživi kao napad i kritika i uskraćivanje određenih prava, što naravno može da za rezultat donese ozbiljne konflikte sa okolinom. Na našu sreću, Mesec će na kraju da ima snažni trigon sa egzaltiranim Suncem iz Ovna, pa tako danas nam oni ipak donose ili pak bude pravu & ispravnu hrabrost, strastvenost, i ogromnu volju i želju pa i potrebu za regeneracijom tela i uma, i borbom protiv životnih prepreka i nedaća. Sa njima naša Kundalini energija se budi i prožima nam um i telo i transformiše našu energiju u nešto dobro i korisno. Danas ono što ćemo da osećamo prema životu i prema drugima oko nas je potpuna strastvenost, al ne ona emotivna (seksualna) već ona prava, prema životu, zahvalnost što smo se probudili, i što imamo mogućnost da učinimo nešto važno kako za sebe, tako i za druge. Danas ćemo dolaziti u kontakt sa osobama koje uživaju u radu, u borbi, u dinamici, i to će prvenstveno da budu žene koje su tokom svog života naučile da budu samostalne, odlučne i dominantne, i koje nose neki vid uniforme & radnog odela.

Категорије: Ознаке: , ,