A da probam još jednom ?

Ovih dana na Nebu imamo zanimljiv aspekt između Merkura i Venere u Blizancima koji obasjava i Sunce koje je upravo prešlo u znak Blizanaca.

Generalno, sam aspekt kao aspekt i nije toliko važan, jer te dve planete i ne mogu da imaju ni jedan drugi aspekt sem konjukcije, ali ovog puta em je Venera retrogradna, em oboje imaju kvadrat sa Neptunom iz Riba.

Ovaj aspekt će dodatno 22-05 da isprati Mesec u Biku u trigonu sa retrogradnim Jupiterom iz Jarca i Sunce iz Blizanaca u trigonu sa retrogradnim Saturnom iz Vodolije, i tako direktno najaviti nastupajući Mlad Mesec u Blizancima.


tenorMerkur konjukcija Venera je mnogo lep i sladak aspekt, posebno kada se nađe u vazdušnim Blizancima. Merkur su reči i komunikacija, Venera je sve ono lepo u životu, pa eto prilike da se obnovi komunikacija sa okolinom, da se (po)kaže dragim osobama koliko ih volimo, da uživamo u svim čarima života, u muzici, plesu, pevanju, umetnosti. Ova konjukcija nam omogućava da popravimo sebi i drugima raspoloženje kroz neko (pre)divno kreativno & emotivno delo.

Takođe, ovo je i super praktičan aspekt, jer donosi odlične pregovaračke sposobnosti, pa tako i priliku da unesemo promene na našem poslu & popravimo našu finansijsku situaciju.

man-and-woman-pose-on-a-cross-monument-2917381Ali, ovo dvoje imaju napeti aspekt kvadrata sa Neptunom iz Riba. Ova kombinacija nas u suštini zaustavlja u našem naletu euforije, i skreće nam pažnju da „ne bacamo bisere pred svinje“ i da dobro porazmislimo da li je ono što dajemo & pružamo drugima za neke dovoljno ili pak možda malo i preterujemo. Ovo je kombinacija aspekata koja nas savetuje da „ne vučemo za rukav“ one koji do sad i nisu bili aktivni deo našeg života, posebno jer je Venera retrogradna i vraća nas u neke situacije ili obnavlja kontakt sa nekim ljudima iz naše prošlosti upravo iz tog razloga, da proverimo da li nešto treba da ostane u prošlosti, ili mu treba dati novu šansu.


Zanimljiv je i sam Sabijski stepen na kojem se ovo dvoje susreću…

21° Blizanaca pod nazivom »Radničke demonstracije : uzbuđena gomila je ispunila gradski trg«. Ovaj stepen se povezuje sa žestinom i provalom emocija, ali na masovnom nivou. Ovde na ovom stepenu naš racionalni um više nije u stanju da drži pod kontrolom prirodne instinkteg i koji tražeći svoju konkretizaciju sada izbijaju na površinu.

Tako, ovaj stepen, posebno zbog same kombinacije Merkura i Venere donosi nam s jedne strane burne emotivne reakcije koje krše društvena pravila ponašanja, a s druge strane dovodi u pitanje (i ponovno analiziranje) duhovnih prioriteta kako bi se ponovo uspostavio pravi osećaj smisla postojanja i samoga života (koji će posebno da bude naglašen upravo zbog ovog kvadrata sa Neptunom iz Riba)


Obrok sa Bogom

Dečak je želeo sresti Boga. Znao je da treba dugo putovati do mesta gde On živi, pa je zato spremio svoj prtljag s omiljenim kolačićima i pakovanjem od šest boca voćnog soka, te započeo svoju pustolovinu.

Kad je odmakao tri reda kuća, susreo je nekog starca. Sedeo je u perivoju i mirno hranio nekoliko golubova.

Dečak je seo blizu njega i otvorio svoj prtljag. Upravo se hteo osvežiti voćnim sokom kad spazi da starac izgleda gladan, pa mu ponudi jedan kolačić. Starac ga je zahvalno primio i nasmešio se dećaku. Njegov je osmeh bio tako prijateljski da je dečak zaželeo ponovno ga videti, pa mu je sada ponudio bočicu voćnog soka.

Starac mu se ponovno nasmešio. Dečak je bio izvan sebe. Sedeli su čitavo popodne jedući i smejući se, bez da su izgovorili jednu jedinu reč. U medjuvremenu se smračilo, dečak je osetio umor i ustao je da podje, ali tek što je napravio nekoliko koraka okrenuo se, potrčao natrag do starca i snažno ga zagrlio. Starac mu je darovao najveći smešak do tada.

Kada je dečak ubrzo otvorio vrata svoje kuće, majka je bila iznenadjena radosću na njegovom licu. Upitala ga je: „Šta je to što si danas učinio da te je tako razdragalo?“ Odgovorio je : „Obedovao sam s Bogom“. No, pre nego što je njegova majka uspela odgovoriti, dodao je: „Znaš šta! Bog ima najlepši osmeh koji sam ikada video“.

U medjuvremenu starac, takodje prožet radošću, vratio se kući. Njegov je sin bio začudjen odsjajem mira na njegovom licu i upitao ga je: „Tata, šta je to što si danas učinio da te je tako razdragalo?“ Odgovorio je : „Jeo sam kolačiće u perivoju s Bogom“. Za svaki slučaj, pre nego što je njegov sin odgovorio, dodao je: „Znaš šta! Puno je mladji nego što sam mislio.“


Prečesto podcenjujemo snagu dodira, smeška, ljubazne reči, uha koje nas sluša, iskrene pohvale ili najmanji čin pažnje, a svi oni imaju snagu darovati nam život. Ljudi ulaze u naš život u vreme kada postoji razlog za to, godišnjeg doba ili za čitav život. Sve ih jednako primi! Neka ovo dodje do srca onih koje su na poseban način dotakli nečiji život. Neka spoznaju kako su nam važni. Obeduj s Bogom!

I, hvala ti što si mi dotakao život!


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point

Astrološke Konsultacije

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.