April 2020

April 2020 nam donosi po malo tihe Prolećne dane, iako nam počinje martovskom konjukcijom između Marsa i Saturna u Vodoliji koji je bio 31. Marta…

Merkur 11. Aprila prelazi u znak Ovna i biće tu do 27. Aprila, te će posle preći u znak Bika i biti tu do 11. Maja. Venera 3. Aprila prelazi u znak Blizanaca i tu će biti sve do 7. Avgusta, jer će od 13. Maja pa do 25. Juna ići retrogradnim hodom. Sunce od 19. Aprila prelazi u znak Ovna. Mars je već 30. Marta prešao u znak Vodolije i biće tu sve do 13. Maja, pa posle toga prelazi u znak Riba. Saturn je vać 23. Marta prešao u znak Vodolije, a Jupiter, Uran, Neptun, Pluton ostaju tu gde jesu.


Datum i vreme formiranja aspekta Karta trenutka
1. Planeta Aspekt 2. Planeta
04-04 03:14 Karta
Merkur konjukcija Neptun
04-04 19:09 Karta
Venera trigon Saturn
05-04 04:44 Karta
Jupiter konjukcija Pluton
07-04 20:50 Karta
Mars kvadrat  Uran
07-04 23:27 Karta
Merkur sekstil  Pluton
08-04 04:19 Karta
Merkur sekstil Jupiter
12-04 01:57 Karta
Merkur sekstil Saturn
14-04 13:06 Karta
Sunce kvadrat Pluton
15-04 12:58 Karta
Sunce kvadrat Jupiter
15-04 19:34 Karta
Venera semiskver Pluton
17-04 08:10 Karta
Venera semiskver Jupiter
18-04 07:36 Karta
Merkur sekstil Venera
19-04 05:55 Karta
Merkur sekstil Mars
21-04 08:59 Karta
Sunce kvadrat Saturn
25-04 09:35 Karta
Merkur kvadrat Pluton
26-04 05:53 Karta
Venera semiskver Saturn
26-04 06:31 Karta
Merkur kvadrat Jupiter
26-04 11:00 Karta
Sunce kvadrat Uran
28-04 19:27 Karta
Merkur kvadrat Saturn
Podaci preuzeti sa astro-seek.com

podaci

○ Pun Mesec u Vagi će nositi sa sobom poruku da sve ono što želimo da postignemo je ostvarljivo, ali samo pod uslovom da zasučemo rukave, dobro se organizujemo i angažujemo odgovarajuće saradnike. Ovo će biti tzv. „Super Mesec“ jer će biti bliže Zemlji pa će zbog toga biti mnogo veći i sjajniji nego obično.

○ Mlad Mesec u Biku pak će nam dati mogućnost da iz teorije u praksu sprovedemo svoje želje i planove, i takođe će nam omogućiti da uspostavimo bolji balans u svom životu, promenimo svoje prioritete i ostavimo stare & dotrajale stvari & situacije & osobe iza sebe i nastavimo dalje rasterećeni prošlosti koja nas je sputavala.

○ 22. Aprila imamo i Lyrids kišu meteora, fenomen koji se dešava na Nebu svaki put kada Zemlja prolazi kroz rep komete.

astronomija


Početak Aprila ne samo što nam počinje sa energijama Marsa i Saturna, već i pomešanim energijama Merkura u konjukciji sa Neptunom, i energijama Venere u trigonu sa Saturnom.

Sam početak meseca nam tako sreće pažnju da bolje organizujemo svoj tok misli, kako bi mogli da realizujemo svoje planove i projetke. Odmah zatim sledi nam Jupiter konjukcija Pluton koji će nam skrenuti pažnju na ono što je najvrednije u našem životu, prvenstveno na naše finansije i posao, a naravno i shodno ovoj situaciji, i na naše zdravlje.

Druga nedelja Aprila će biti ponovo na klackalici između dobrih i loših tranzitnih aspekata zajedno i sa Punim Mesecom, prvo imamo Mars kvadrat Uran, pa Merkur sekstil Pluton i Jupiter. Ovi tranziti će nam prvo skrenuti pažnju da moramo neke stvari u našem životu potpuno da promenimo, posebno na planu izvora zarade, ali i na planu našeg doživljaja sopstvenih vrednosti.

Treća nedelja Aprila nam počinje sa Merkurom koji je prešao u znak Ovna (napokon) i koji sklapa sekstil sa Saturnom, ali u isto vreme i Sunce sklapa kvadrat sa Plutonom i Jupiterom, te vidimo da ćemo u ovom periodu možda imati problema ili sa organizacijom nekih planova, ili pak sa finansijama, ili pak će mundano-politička situacija biti takva da će na neki način vidno da ošteti mnoge od nas (počevši od finansija pa nadalje)

Sredina Aprila počinje sa Venerom u semiskveru sa Plutonom i Jupiterom pa vidimo da ćemo se sredinom meseca preispitivati ko smo, šta smo, koliko vredimo i koliko ono što ulažemo se uopšte i isplati i koliko nam to ulaganje donosi dobitak u životu ili ne, preispitivaćemo kompletni smisao našeg života, i svega onoga što smo do sada ostvarili, ili nismo.

Četvrta nedelja Aprila počinje sa Merkurom u sekstilu sa Venerom i Marsom (i ne, njih dvoje neće imati egzaktni aspekt još jako dugo!) i Suncem koje prelazi u znak Bika i sklapa kvadrat sa Saturnom i Mladim Mesecom u Biku. Vidimo promenu prioriteta u životu, prilagođavanje novonastalim situacijama, vidimo i mundane promene koje će direktno da utiču na nas, pa ćemo morati opet da menjamo našu svakodnevnu rutinu.

Poslednja nedelja Aprila nam tek donosi uskomešane energije Merkura u kvadratu sa Plutonom i Jupiterom, Venerom u semiskveru sa Saturnom i Suncem u kvadratu sa Uranom, a da bi pred sam kraj Aprila imali i Merkur koji prelazi u znak Bika i sklapa kvadrat sa Saturnom.

Napeta poslednja nedelja Aprila zahtevaće od nas da izmislimo od nekuda poslednje atome snage i strpljenja, jer će mnogo toga u ovom periodu, ponovo, da se menja, počevši od mudnano-političkih dešavanja, preko finansija, zdravlja do naših privatnih odnosa sa nama dragim ljudima.


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point

Astrološke Konsultacije

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.