Januar 2020

Početak nove dekade 21 veka nam počinje sa velikim stelijumom planeta u Jarcu, koji će svoju punu snagu da pokaže 10. Januara za vreme Punog Meseca tj delimičnog pomračenja istog na 19°54′ Raka, a ona će pak da bude uvertira konjukciji između Saturna i Plutona na 22°46′ Jarca koja se dešava 12. Januara.

Ovakva kombinacija će zasigurno da obeleži kompletnu 2020 godinu i najverovatnije na Mundanom niovu dovesti do nekih krupnijih i ne baš toliko pozitivnih promena u Svetu (kako na polju društva, ekonomije, politike, tako i u onom mnogo važnijem, eko-sistemu… Majka Zemlja se probudila i održaće nam par vrlo žestokih lekcija ove godine)


Delimično pomračenje Meseca će nam prvu polovinu Januara 2020 učiniti vrlo emotivnom, ali ne u onom „leptirići i cvetići“ emotivnom smislu, već u onom emotivno izazovnom i teškom smislu

Svako ko je rođen sa istaknutim Kardinalnim Znacima (Jarac, Vaga, Rak, Ovan) ili pak je rođen u periodu Punog & Mladog Meseca & Pomračenja, Januar će biti mesec kada će morati posebno da se naoruža strpljenjem i da bude hrabar & uporan u prevazilaženju životnih prepreka i izazova, jer će ovaj Pun Mesec imati opoziciju i sa Merkurom i sa Saturnom i sa Plutonom, što će jako otežati komunikaciju i (spo)razumevanje između ljudi u toku ovog perioda.


Dugo isčekivana konjukcija između Saturna i Plutona možemo da najbolje opišemo kroz citat iz Dikensovog „Priča o dva grada“ koja se u potpunosti uklapa u simboliku ovog aspekta : „To su bila najbolja vremena, to su bila najgora vremena, to je bilo doba mudrosti, to je bilo doba gluposti, to je bila epoha verovanja, to je bila epoha neverice“.

Ova konjukcija se dešava u proseku na svake 34 godine, te tako početkom Novembra 1982 Saturn i Pluton su se udružili na 27° Vage, a pre toga sredinom Avgusta 1947 na 13° Lava… i kada se dve vrlo teške i hladne planete nađu zajedno, naravno da donose tešku energiju sa sobom. Pošto su u pitanju spore planete, njihova konjukcija je samo Zenit određenog perioda procesa evolucije, kako čoveka & društva, tako i same planete Zemlje.


Ono što će pojačati težinu ovog aspekta je činjenica da će i Saturn i Pluton biti spaljeni od Sunca, a pored njih je i Merkur, koji ne samo što će biti pod teškim uticajem Saturna i Plutona, već će biti spaljen i od Sunca.

Pored toga, sama činjenica da je ovaj stelijum u Jarcu vođen Saturnom u svom sedištu, kao i postavkom Jupitera u konjukciji sa Južnim Mesečevim Čvorom koji su takođe pod Sunčevim zracima, vidimo da će ovaj period biti i snažno karmički naglašen


U toku Januara imaćemo i puno drugih zanimljivih tranzitnih aspekata ;

02-01 MerkurJupiter, 07-01 Sunce 60° Neptun, 08-01 Merkur 60° Neptun, 10-01 SunceMerkur, 12-01 Merkur 0° i Saturn i Pluton, 13-01 Sunce 0° i Pluton i Saturn, 16-01 Venera 60° Uran, 18-01 Merkur 90° Uran, 23-01 Sunce 90° Uran i Venera 60° Jupiter, 25-01 Merkur 60° Mars, 27-01 Venera 90° Mars i VeneraNeptun i 28-01 Mars 90° Neptun. Vidimo da će ovaj Merkur baš da ima pune ruke posla u toku ovog Januara.


Od 16-01 Merkur prelazi u znak Vodolije i biće tu sve do 03-02. Venera će 13-01 da pređe u znak svoje egzaltacije, znak Riba i biće tu sve do 07-02. Mars će sve da ih preduhitri i već na početku meseca, 03-01, će preći u znak Strelca i biće tu sve do 16-02. Od retrogradnih planeta imamo Uran koji će 11-01 da krene direktno.

Takođe, 24-01 imamo Mlad Mesec na 04° Vodolije {početak Kineske Lunarne Nove Godine ~ Godina metalnog Pacova} koji će pak da bude propraćen kvadratom sa baš Uranom iz Bika i koji će da najavi period (ne)vidljivih promena koje su počele da se dešavaju i koje hteli mi to ili ne, moramo da prihvatimo, jer u suprotnom, ako budemo negirali promene, biće nam vrlo teško da se prilagodimo novim situacijama koje nam velikom brzinom stižu u susret.

Sa srećom nam bilo!


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

point

Praznične Astrološke Konsultacije

 

Категорије: Ознаке: , , , ,