Lenormand za Četvrtak 24. Januar 2019.

Dnevna Lenormand Karta 14 » Lisica «

014lisicaKljučne reči : lična (sebična) interesovanja, jaka svest o samom sebi i sopstvenim potrebama, izražen indentitet, briga o samom sebi (gleda samo svoje dupe) egocentričnost, sebičnost, potpuno ignorisanje tudjih stavova & ideja & saveta (tipa boli me uvo) samo-odbrana, težak rad, preživljavanje, osnovne potrebe, adaptacija, prilagodjavanje, snalaženje, inteligencija, manipulacija, lukavost, opreznost (ali i opomena na opasnost) nepoverenje & sumnja, prevarant, špijun, detektiv, neiskrenost, posao, zaposlenje, karijera, lažno predstavljanje, uhoda & stalker, dvosmislenost, zavodljivost, koketiranjem & laskanjem do cilja, kao i nezvanična partnerka (ne samo partnerka u smislu nevenčanog zajedničkog života, već i nezvanična – tajna – partnerka ~ a može biti i suparnica) rivalstvo, konkurencija

Ovo su sve one osobe i situacije koje su mutne i nedorečene u kojima osoba oseća da nije sve kako treba i da definitivno mora da čita izmedju redova i da obrati pažnju na sve detalje da se ne bi provela „kao bos po trnju“.



Ali isto tako, barem što se mene tiče, Lenormand Karta 14 » Lisica « ne mora samo da bude nešto loše, obmana, laž, lukavost (rođeni sam utopista, šta mogu) pa tako 14 je takodje i posao, nešto od čega neko preživljava (dodatna zarada, posao „sa strane“ ili rad „na crno“)

Lisica se vezuje za takodje za procenu, analizu, stručnost, pa to može da bude i savetovanje sa nekim stručnjakom ili pak jednostavno osobom koja je „premazana“ i koja ima jako puno životnog iskustva. Karta 14 može da bude i kad nismo nešto sigurni, pa tražimo savet tj drugo mišljenje od nekoga.

Isto tako, Lisica se vezuje za ljubavne veze koje nisu zvanične (to dvoje nisu u braku) Ovo su sve one žene koje su ili same a »zašle u godine« ili razvedene, ili samohrane majke ili udovica koja se nije preudala pa »ko zna skim sve nije«  ili na bilo koji drugi način žene koje predstavljaju »trn u oku« ovog našeg „moralnog“ društva… ova karta je borba protiv starih & strogih tabua takođe…

A i ta „lukavost“ može da bude pozitivna ~ snalažljivost u nekoj neplaniranoj situaciji, domišljatost da se nešto na brzinu smisli i uradi / kaže. Lisica se vezuje za sve one situacije i poslove koji nam omogućavaju da sebi i našoj porodici obezbedimo pristojan (i lagodniji) život, prvenstveno u pogledu onog najosnovnijeg (hrana, odeća…)

Lisica može da bude napr osoba koja pripada onom „siromašnijem“ delu društva koja svim silama pokušava da obezbedi ono najbolje za svoju porodicu i da preživi, i da povremeno ne razmišlja da li je to nešto što radi moralno ili ne, jer joj je jedini cilj da obezbedi hranu ili odeću svojim ukućanima…


Dnevno otvaranje :

Сродна сликаPripremite se za kontakt sa nekom prevrtljivom osobom, ili pak spremite se da se nađete u situaciji koja ni malo ne deluje onako naivno kao na prvi pogled.

Obavezno čitajte između redova i otvorite četvore oči! Neko može da vas iznenadi ružnim komentarom ili postupkom.


Ljubav : 

Резултат слика за foxShodno svojoj negativnosti, ova karta kaže sledeće ~ za one koji su u vezi, pripazite se da ne dođete u situaciju da posumnjate u iskrenost lepše (jače) polovine ili pak nje u vas. Trudite se svim silama da budete što iskreniji jedno prema drugome (po cenu i da boli)

Za one koji su sami ~ naravno, suzdržite se potrage, nije vreme za ljubavne priče, možete samo da uletite u ljubavni trougao i da izvučete deblji kraj.


Posao :

Резултат слика за foxZa one koji su zaposleni, ova karta sugeriše podmetanje noge od strane „kolega“ i „koleginica“. Dvostruki standarti, borba za 1 radno mesto može da poprimi epohalne razmere.

Pokažite nadređenima da nije zlato sve što sija i da i vaše ideje su dobre kao i vaših kolega. Nikako ne delite svoje ideje i poslove sa kolegama, jer oni mogu da preuzmu zasluge vaših napora i rada!

Za one koji traže posao – ne prihvatajte poslovne ponude danas, jer one neće izaći na dobro, obećanja o dobrom radnom mestu i lepoj plati će na kraju da ispadnu bajke (više noćne more u stvari…) i možete završiti u vrlo lošim radnim uslovima, sa platom koja je manja, kasni ili je čak i nema.


Zdravlje :

Ovo je karta upozorenje da nešto nije kako treba.

Сродна сликаTreba otići kod lekara na klasičnu kontrolu, čak i ako se osećate dobro. S jedne strane, ova karta može da ukaže na pad imuniteta, tj pogoršanje zdravstvene situacije, ali s druge strane, zbog svoje dvoličnosti, ova karta može da ukaže na pogrešnu dijagnozu & lečenje (pa samim tim OPET pogoršanje zdravlja) pa je preporučljivo potražiti mišljenje barem još jednog lekara (ili makar obnoviti pretrage)



Kombinacija

Nedeljne Lenormand Karte i Dnevne Lenormand Karte

20 » Bašta « & 14 » Lisica «

Danas treba povesti računa o tome šta se kome govori, i šta se piše po internetu. Takođe ako već tražimo neke informacije preko interneta, treba da obratimo pažnju na njihovu validnost.

Danas će biti dan kada ćemo ili nailaziti na dosta sebične sagovornike & saradnike, ili mi jednostavno da gledamo svoja posla i da ne obraćamo pažnju na druge. Dan »use i u svoje kljuse«

Dan kada ćemo dolaziti u kontakt sa osobama koje su možda (i sa i bez razloga) »crne ovce« po nekim društvenim merilima i razmenjivanje životnog iskustva sa njima ili traženje pomoći od & za njih.

Javnost će biti uzburkana nekom objavom koja pokazuje prevrtljivost, ili čak nešto još gore od toga. Dešavanja vezana za neke poslovne malverzacije ili neki skandal vezan za zdravstvo. Ali, opet, pazite se šta i kako komentarištete to.

Dan kada definitivno neće sve da ide kako treba. Stalno ćemo da nailazimo na informacije koje ćemo morati 100 puta da proveravamo i opet dodatno da proveravamo izvor odagle proveravamo tu osnovnu informaciju.

Dan kada otkrijemo da nas neko prati, špijunira i ugrožava naš ugled u društvu na taj način (namerno i ne namerno) tako da trebamo da povedemo računa o svom ponašanju i da ne provociramo neke ljude nepotrebno.

Категорије: Ознаке: , , ,