18. Januar 2019. Petak

Petak
18-01-2019
dan Venere

Noć nam kreće sa zagrljenim Venerom i Marsom preko vatrenog 120°, i Mesecom iz Blizanaca, koji će malo pred zoru da sklopi 90° sa Neptunom iz Riba i 180° sa Jupiterom iz Strelca.

Živi, vreli, ali i konfuzni snovi. Simbolika vrlo verovatno kombinacija naše podsvesti » babi se snilo ono što joj milo « a biće malo ipak i neke sitne, ne baš mnogo važne porukice…

U toku dana će nas grejati vatreni uragan strastvene igre nadmudrivanja i osvajanja između Titanije ♀ i Oberona ♂ , dajući nam dugo isčekivati » vetar u leđa « , možda nećemo leteti na krilima ljubavi, ali neka krilca će biti zasigurno aktivna tokom celog dana.

Oko podne Sunce iz Jarca će se preko 60° družiti sa Hironom iz Riba, pa ćemo u duhu današnjeg praznika poželeti da učinimo neko dobro delo i da obradujemo nekoga sa malim & velikim znakom pažnje. Ljubav, saosećanje, briga o drugima biće » lajt motiv « celog popodneva.

Predveče, Merkur će polako da počne da se druži preko 0° sa Plutonom, pa ćemo malo (kobajagi) da se uozbiljimo… tj samo ćemo lakše da fokusiramo pažnju na nešto ili nekoga… pre nekoga, nego nešto… Možda nas zbune neke vesti ili neka poruka… možda nas (ne)prijatno iznenadi nečija reakcija… očekujte neočekivano…

Pred sam kraj dana kao i u Šekspirovom komadu, polako će se završavati ljubavno nadigravanje između naših ljubavnika, ostavljajući nas dobro raspoložene i {makar na kratko} srećne… i tako sa puno nade u » bolje sutra « ćemo utonuti u san…


Lenormand Karta 09 » Buket «

Ključne reči : uspeh, nagrada, trijumf, pohvala, odobrenje, veselje, radost, sreća, pokloni, harmonija, ispunjena želja.

Vrlo pozitivna karta. Donosi komplimente, dodvoravanje, odobravanje, priznanja. Pokazuje nečije naklonosti i sklonosti, ono što je omiljeno, što je drago, voljeno, blisko.

Druženja, socijalizacija, ali privatnog tipa (za razliku od karte „Bašta“ koja je javnog tipa) Ovo su druženja izmedju manje grupe ljudi. Obično se vezuje za mlade ljude, pretežno žensko društvo.


Dnevno otvaranje : 

Резултат слика за bouquetBiti u centru pažnje, svih, kao da ste stupili na scenu. Moguća su prijatna druženja, pozivi za izlazak u neki restoran, na kafu, možda neki poklon u želji za skretanjem pažnje ili pak kao zahvalnost.

Druženje pretežno sa ženama kako privatno tako i van kuće, na poslu. Ovo je karta poziva na druženje & izlaske ili pak pozivnica za neku proslavu ili rodjendan, predlog za neku gala večeru ili neki koncert & pozorište.

Takođe, na dnevnom nivou, ova karta ukazuje na to da će više nego obično da se traže usluge & saveti, ali da će u isto vreme sve to biti vrlo uljudno uzvraćeno iskrenom zahvalnošću.

Isto tako, ova karta na dnevnom nivou nas vodi u prodavnice (gift – shop, antikvarnice, zlatare…) ili nas vodi kod frizera & kozmetičara, ili nas pak savetuje da odemo na relaksionu masažu ili da ne zaboravimo na naš pilates & joga trening.


Ljubav :

Сродна слика Ovo je karta romantike. Ako je osoba u vezi, moguće je da će biti razmene naklonosti sa partnerkom, pokloni, sitne pažnje, a moguće je da će se odnos podići i na viši nivo (ako okolne karte to potvrdjuju)

Ako je osoba sama, moguće je da će iznenada naleteti na osobu koja će je u trenutku osvojiti i moguća je lepa romantična veza sa njom (njim)

Ovo je generalno lepa i pozitivna karta, ali … neki put (ne uvek) može da ukaže na postojanje još jedne osobe u odnosu (jer simbolično se vezuje za vrlo mladu ženu -/+ 18 godina napr)

Uz „porodične“ karte može da ukaže na dete & ćerku napr koja ima uticaja na ljubavni život.


Posao : 

Резултат слика за bouquetAko je osoba zaposlena, ova karta će joj doneti priznanje nadređenih, moguće je i da će se plata povećati ili će biti neki „bonus“ u firmi koji će puno da znači.

Ako je osoba bez posla, savet ove karte je da se bude uporan, jer je moguće da će vrlo brzo dobiti poziv na razgovor (naravno pod uslovom da se ona potrudila i poslala svoj CV na nekoliko e@mail adresa)

Takođe, za one koji imaju posao, moguće je da će stići neki poziv na neki poslovni put ili pak neki poslovni ručak.

Za one koji traže posao, danas sa ovom kartom im je najbolje da budu „zađi u poslu se nađi“ i da po malo izigrajavu gde god da stignu „mirođiju u supi“ (ali na jedan lep i simpatičan način, nikako direktno i otvoreno)


Zdravlje : 

Резултат слика за bouquetOva karta, kao i karta 02 Detelina, savetuje da se osoba okrene prirodnom načinu lečenja (biljke) da sluša govor svog tela i da instinktivno bira hranu koja joj odgovara (nikako „kud turci, tu i mali mujo“ napr kada je neka aktuelna dijeta u pitanju!)

Akcenat ove karte je pronaći unutrašnji balans i tako se ojača imuni sistem. Oporavak od bolesti. Ovo je karta alternativne medicine i homeopatije, takođe. I karta koja opominje da se ne preteruje u slatkišima i alkoholu…


Kombinacija

Nedeljne Lenormand Karte i Dnevne Lenormand Karte

01 » Konjanik « & 09 » Buket «

 

Neočekivani gosti, ili pak potpuno neočekivani poziv za izlazak. Poruka dobrodošlice ili žurka iznenađenja za nekoga.

Razgovor & objava oko neke promene donosi dobro raspoloženje i pozitivnu energiju.

Informacije koje na neki način »bodu oči« kako na pozitivan, tako i na negativan način. Iskrena ili pak po malo preterana zahvalnost, tj potpuno nepotrebno dodvoravanje (ili ti „šlihtanje“)

Dan ispunjen neočekivano snažnom pozitivnom energijom, lepota života u nekom svom mističnom, ali i vrlo materijalnom, opipljivom, osetnom punom sjaju.

Dan ispunjen ponudama, uslugama, ušuškavanjima, šarmiranju, koketiranju, zavođenju, provokativnim izjavama & objavama.

Категорије: Ознаке: , ,