Lenormand Karta 16 » Zvezda « za period od 31. Decembra do 06. Januara 2019.

16Zvezda : 6 :herc:

~ tehnologija, kompjuteri, planovi, dizajn, znaci, navigacija, novi put, siguran put, čisto nebo, transparentnost, jasnost, čistina, inspiracija, nada, idealizam, mapa, karta, strategija, ciljevi, inovacija, nauka, elektronika, elektrika, prirodni talenat, genije, Magija, Svemir, Astrologija, što se tiče verovanja : Jevreji, Vike (Islam uz kartu  Mesec)

~ svrha, smisao, strahopoštovanje, uzvišenost, duhovnost, ezoterija, magija, divinacija, astrologija, nešto ili neko što daje životu smisao & svrhu, Kosmos, Više Kosmičke Sile, (ne)ispunjena želja, nade, snovi, motivacija, ideal, idealizacija, sanjarenje, fantaziranje, predodredjeni (sudbinski) dogadjaji (na koje ne možemo da utičemo) puste želje, iluzije, slava, popularnost, ohrabrenje, priznanje, napredovanje, optimizam, inovacija, ideje, genije, kreativnost, intuicija, tehnika, elektronika, kompjuteri, interner.

~ lokacija : blizu ili u kompjuteru, Sever, sprat, tavan, opservatorija

~ zdravlje : koža, izlečenje, tretman, lekovi, radijacija, homeopatija, hemoterapija, laserski tretman

~ vreme : uveče, noću, ali i nešto što „dolazi“ iz budućnosti (tj naša pozitivna Karma koju stvaramo dobrim delima u sadašnjosti)


Osnovna značenja : napredak, prosperitet, obnova, nada, postignuća, sreća, isnspiracija.

Ovo je pozitivna karta koja pokazuje naše želje i nade. Takodje, može da ukaže i na neočekivan srećan dogadjaj („a stroke of luck“) posebno ako je dnevna karta pozitivna. Darežljivost, dobra dela, vizije, mašta, kreativnost. Takodje, vezuje se za duhovnost i ezoteriju.


Ova karta je najinteresantnija od svih ostalih (barem meni)

Ona je ta koja nas na najspontaniji i najprirodniji način povezuje sa Kosmosom, sa ljudima oko nas, kao i sa Višim Kosmičkim Silama (Bogom, Majkom Prirodom, kako ko)

16Ona predstavlja naš unutrašnji & duhovni & ezoterijski & kreativni svet, ona je ta koja pokazuje naše snove, ideale i nade. Ona pokazuje koliko smo (na onom ezoteričnom , bioenergetskom, nivou) povezani sa drugim ljudima oko nas.

Ona se zato i vezuje za subliminaciju, tj za sveopštu Svest i povezanost svih nas u Jedno, u Jedno iz kojeg dolazimo radjanjem i Jedno u koje odlazimo kada umiremo.

Naravno, i Zvezda ima svoju „mračnu stranu medalje“. Ona može da donese sanjarenja, iluzije, držanje za pogrešne ideale, ili pak skepticizam, nevericu, ne poštovanje Prirode (pa samim tim i svih živih bića) i u onom „zdravstvenom“ smislu ~ bežanje od stvarnosti (mentalni poremećaji)

Zvezda se vezuje za ideale, vizije, težnje, inspiraciju, stvaranje, nove ideje, genijalnost (zato se i kaže „tanka je linija izmedju genija i ludaka“) Zato se u otvaranjima gde se pojavi u kombinaciji sa okolnim kartama ona tumači kao nešto što „dolazi iz budućnosti“ i ona nam na tren dozvoljava da zavirimo u potencijalne dogadjaje koji nam stižu u susret.

Zbog svoje kreativnosti i želje za inovacijama, se i vezuje za tehnologiju, tehniku, elektroniku itd… jer za sve to je potreban tračak genija da bi se stvorilo, razumelo i koristilo.

016 Zvezda.jpgU kombinaciji sa napr kartom 31 Sunce donosi ogromnu slavu, sa kartom 18 Pas donosi apsolutnu podršku, uz kartu 9 Buket donosi neočekivana priznanja, ili napr uz kartu 03 Brod omogućava nam da krenemo dalje (posle napr teške etape života, jer osećamo da nam je budućnost bolja nego prošlost) uz kartu 13 Dete eto genija, inovatora, nečeg novog i divnog u našem životu, uz kartu 33 Ključ isto tako inspiracija & kreativnost na nivou genija (često okolina ne razume odmah sve, pa je protiv toga) ili pak uz kartu 32 Mesec eto vizija, jake intuicije, mogućnosti kontakta sa Kosmosom, uz napr kartu 12 Ptice ili 20 Bašta eto društvenih mreža, uz kartu 05 Drvo eto želje za racionalizacijom i pragmatičnim načinom razmišljanja, uz kartu 30 Ljiljani eto želje za uživanjem u fizičkim aspektima ljubavi, ili uz kartu 26 Knjiga eto „knjiškog crva“ i ogromne želje za učenjem, naukom, spoznajom, ali i znanja vezana za ezoteriju & magiju & astrologiju … itd…


016kompasOpis osobe : duhovna osoba, mudra, staložena. Uvek tu da pomogne, posavetuje, da učini. Pojava joj je upečatljiva, uvek se ističe u gomili svojom pozitivnom harizmom i aurom. U njenom društvu je uvek lepo, ima puno toga mudrog i dobrog da se čuje i nauči. Okrenuta duhovnosti i ezoteriji, interesuje je sve što je vezano za onostrano, spiritualno, pa je moguće i da se bavi nekim poslom vezano za te oblasti. Na ovoj osobi najupečatljivije su oči koje nude sasvim novi pogled na svet i ljude. Često, ova osoba je povezana sa kulturnim društvima, ili pak humanitarnim organizacijama.

Nedeljno otvaranje : u toku ovih 7 dana moguće je da će vam se neka želja ostvariti. Pripazite se da vas ljudi ne shvate pogrešno, jer ćete ovih dana da razmišljate malo drugačije (šire) od ostalih. Nalet inspiracije i kreativnosti. Pogledajte značenje svog sna koji ste imali noćas. Nedelja povoljna za kupovinu (popravku) bilo kog tehničkog aparata.


Ljubav : za one koji su u vezi, ova karta pokazuje duhovni napredak odnosa, mogućnost stabilizacije i prelaženja na viši nivo posvećenosti (napr brak ili pak proširenje porodice) Za one koji traže ljubav, ova karta obećava susreta sa fascinantnom osobom, koja je svestrana i zbog koje će zaista poželeti da joj skinu sve zvezde sa neba.


016.jpgPosao : za one koji su zaposleni, savet da slušaju svoju intuiciju i da se ne oslanjaju previše na tudje savete. Ispoljite svoju kreativnu stranu, bez obizra koliko vaš posao bio monoton ili jednostavan. Za one koji traže posao, ova karta ukazuje na mogućnost novog posla, koji će biti više od očekivanog (u pozitivnom smislu)


Zdravlje : vratite se prirodi, hodajte bosi po travi, gledajte zvezdano nebo, igrajte na kiši… drugim rečima, opustite se i uživajte u ovom sad trenutku. Uspostavite ponovo harmoniju izmedju uma i tela.


Astrološki : ova karta se vezuje za znak Riba, a neki je povezuju sa simbolikom 12 polja, dok je meni više napr Merkur ili Venera konjukcija Jupiter u 5 (tj 11) polju.


Keep up hope!
Reach for the stars!

Категорије: Ознаке: , ,