Lenormand Karta 8 » Kovčeg « za Subotu 29. Decembar 2018.

08Kovčeg : 9 :karo:

~ kraj, završetak, praznina, ukidanje, prekid, raskid, obustavljanje, stagnacija, gubitak, propadanje, djubre, prljavština, raspadanje, truljenje, smrad, negativnost, bankrot, nezaposlenost, praznina, izgubljen predmet, smrt, neko ko je otišao, ili nestao bez traga, neko / nešto na šta se zaboravilo.

~ lokacije : mračna / prazna prostorija, tunel, ostava, orman, fijoka, polica, kutija, zatvoreni ili zapačaćeni kontejneri, skladišta, usisivač, wc šolja, izlaz, groblje, kanta za djubre, kontejner, deponija.

~ zdravlje : debelo crevo, anus, teške i ozbiljne bolesti, depresije, fobije, „pući“ u glavi (pregorele mu baterije – poludeo)

~ vreme : kraj dana, gluvo doba noći (izmedju 2h i 4h) Sreda


Ključne reči : smrt, umiranje, odumiranje, sahrana, gubitak (trajni, nikad više) okončanje, kraj, završnica (to može da bude i nešto dobro, najavljivanje novog početka, nove etape u životu) tuga, bol, očaj, žaljenje, plakanje, oplakivanje, emotivna tupost, ravnodušnost, nešto što je potisnuto duboko u podsvest, pesimizam, depresija, odustajanje, dizanje ruku od nečega ili nekoga, potiskivanje, odbacivanje, negiranje, odbijanje, negacija, nešto što je nestalo bez traga, nešto ili neko na koga se potpuno zaboravilo, monotonija, prisilna stagnacija, mirovanje bez ideje kada će se nešto pokrenuti, osećanje da život prolazi pored nas, sve ono što nam troši snagu & volju & motivaciju & vitalnost, transformacija.

Ovo su sve one situacije koje donose radikalne promene u životu pitača. Ovo nije toliko negativna karta kao što se čini na prvi pogled. Negativan je stav posmatrača koji ne prihvata promenu i otuda i dolazi negativna manifestacija ove karte ~ strah, depresija, očajanje, patnja, negiranje, odbijanje, samo-destrukcija.

Ovo je karta transformacije (fizičke, duhovne) Sve ono što je sazrelo, sada mora da dodje do poslednjeg stadijuma – svog kraja. Ovo s jedne strane može pozitivno da ukaže na onu narodnu „posle oluje će granuti sunce“ i da ukaže da će uskoro pitač da doživi pozitivnu promenu posle svih negativnih situacija koje je prošao. Ali ako je ova karta okružena lošim kartama, obično ukazuje na pogoršanje situacije, pa čak i bolest (koja može da odvede u smrt, koja opet, u neku ruku je pozitivna stvar, jer oslobadja osobu od patnje i bola i sprema Dušu na novi put)

Sve što je rodjeno, jednom mora da umre. Ovo je karta prošlosti, ali i budućnosti. Čista Karma. Ono što si posejao, to ćeš i požnjati…


Резултат слика за coffin

Opis osobe : ovo je neobična, tajanstvena osoba, koju je teško razumeti. Radikalnih je stavova, često vrlo agresivno nameće svoje ideje, ali ne očekuje i da će je ljudi prihvatiti i slediti. Ona jednostavno govori ono što misli i ne trudi se da se dopadne drugima. Ako hoćeš, lepo, ako neće, idem dalje. Ovo je osoba koja svojom pojavom uliva i strah i poštovanje. Opasan igrač koji ne prihvata nepravdu i boriće se svim silama da je ispravi, po cenu čak i sopstvene štete. Ali, često, ova osoba ima i opasnu drugu stranu ličnosti, pa često je možemo uporediti sa Dr Džekil i Mr Hajd – jedna strana je požrtvovana i mudra, a druga strana je lukava i opasna. Nadajte se da ćete sresti Dr Džekila…


Dnevno otvaranje : u svakodnevnim otvaranjima, ovo je karta koja sugeriše da se ne brinete bez razloga. Da ne pravite od buve slona. Ako ste i zaboravili nešto da uradite, nije smak sveta. Izbegavajte dramu i pravljenje cirkusa zbog nečega što nije od životne važnosti ni za vas ni za vaše bližnje. Takodje, može da ukaže da ćete u toku dana napokon završiti neki dugotrajan proces (posao, obavezu) i da ćete na kraju dana osetiti olakšanje zbog toga. Možda nešto treba da ostavimo iza sebe (sećanje, osobu…) ili da pokušamo da zaboravimo nekoga ili nešto, jer dokle god smo vezani za te energije, nove mogućnosti i prilike nas zaobilaze.


Ljubav : ako je osoba u vezi, ne bi trebalo da se plaši da preduzme nove korake ka učvršćivanju tog odnosa sa partnerom (partnerkom) Sve ono što nosi kao emotivni teret iz prošlih veza realno ne mora da bude ama baš ni od kakvog značaja za OVU SAD vezu u kojoj se nalazi. Ako je osoba sama, moguće je da zbog predjašnjih loših iskustava propušta neku priliku za lepu vezu, ili pak će sresti osobu koja je prošla sito i rešeto u svom emotivnom životu (pa čak može i da bude udovac & udovica)


Posao : ako je osoba zaposlena, ovo može da ukaže na želju za promenom, možda davanjem otkaza i traženjem boljeg radnog mesta. Ako je osova bez posla, ova karta savetuje da se bude i dalje uporan u traženju i da se prošire mogućnosti za traženje novog radnog mesta (napr : ako je osoba završila školu da bude inžinjer, to ne treba da je sputava da konkuriše i za mesto dostavljača pizza, ako već nema druge povoljnije prilike za posao – jedno je biti bilo kako zaposlen i punog novčanika, a drugo je biti ponosan i praznog novčanika)


Zdravlje : pad imunieta i nedostatak pokretačke energije. Glavobolje, migrene, problemi sa pritiskom. Često ume da pokaže i odredjenu dozu lenjosti i nezaonteresovanosti (ležanje na kauču i buljenje u jednu tačku i očekivanje da će sve lepo samo od sebe da padne s neba) Mračne misli, depresija, sve bolesti dolaze iz glave. Potrebno je „izluftirati“ glavu i promeniti način razmišljanja.


Astrološki : ova karta se vezuje za simboliku planete Pluton, tj 8 polja.


Kombinacija Nedeljne Karte 12 » Ptice « & Dnevne Karte 8 » Kovčeg «

Ma koliko ove dve karte na prvi pogled delovale strašno kad se nadju zajedno, u stvari, one zajedno daju nešto mnogo dobro ~ okončanje haosa, rasčišćavanje konfuzije, uvodjenje reda i ravnoteže.

Poslednji Petak u 2018, još samo 2 dana i stiže nam Nova Godina. Zenit stresa je tu, baš na današnji dan. Kom obojci, kom opanci!

Sve brige i problemi najednom dobijaju svoj smisao. Svaki gubitak najednom shvatamo zašto je morao da se desi. Napokon se oslobadjamo nekog (mentalnog, psihičkog ili emotivnog) tereta koji nas već duže vreme drži u prošlosti i sprečava nas da sagledamo gde smo i šta smo ovde u sadašnjosti i tako naslutimo šta nam budućnost sprema.

Razgovori dobijaju na smislu, dubini, ozbiljnosti. Rešavaju se nesporazumi, organizacija svakodnevnice ide lako (možda čak i previše lako, ne gubite iz vida malefični uticaj koje ove dve karte imaju ponaosob!)

Medjuljudski odnosi polako dolaze u normalu, slagalica se polako slaže i možemo da dobijemo okvirnu sliku onoga što nas čeka naredne godine. Kuju se planovi, prave se novogodišnji spiskovi… Dogovaramo se sa bližnjima oko nekog posla, obaveze ili pak okupljanja, na miran  i staložen način.

A možda i pozivamo i one sa kojima već duže vreme nismo u kontaktu, da vidimo da li oni treba da ostanu tamo gde jesu, ili da im pružimo novu priliku…

Категорије: Ознаке: , , , ,