Lenormand Karta 1 » Konjanik « za Ponedeljak 24. Decembar 2018.

01Konjanik : 9 :herc:

~ vesti, približavanje, isporuka, komunikacije, akcija, brzina, pokret, objava, izjava, izveštaj, rezultat, povratak, odgovor, obnova, deklaracija, trenutna promena, novo poglavlje u životu, neko & nešto nov, posetioc & gost, poštar, manje / jednostavnije prevozno sredstvo (bicikl, motor, konj…)

~ lokacije : trkališta, štale, autoput, patos, prizemlje, ulaz, prometna soba u kući, hodnik, pešački prelaz, tramvaj & bus-stanica

~ zdravlje : donji ekstremiteti, kolena, stopala

~ vreme : 2 dana (ili ono što se desilo & počelo pre 2 dana, danas će se realizovati, ili pak ono što se danas započne, realizovaće se za 2 dana) Utorak (nešto što je započeto u Utorak, ili je vezano za osobu koja je rodjena u Utorak) vrlo brzo, možda čak i ranije od očekivanog & planiranog, uskoro, samo što nije.


Osnovna značenja : kretanje, putovanje, poseta, gosti, nove misli i ideje, nešto što je daleko, čak i stranci i inostranstvo, vesti, novine, poruke, nešto neko nekome donosi & prinosi, prilaženje, promena (koju mi sami iniciramo, ne drugi oko nas) nešto novo & zanimljivo, nepoznato & što budi znatiželju, akcija, dinamika, invazija, uzurpacija, napad, uznemiravanje (verbalno & fizičko, ali ne u snazi napr 10 ili 11 Karte) intervencija, mešanje, uplitanje, brzina, užurbanost, brzanje, iznenadjenje, razmetanje, hvalisanje, preterivanje, delanje, krenuti ka nečemu & nekome, biti preplavljen idejama & informacijama & osećanjima, nametnuti nekome nešto, dovesti sebe (ili nekog drugog) u nezavidan (rizičan) položaj, šale na tudj račun, „čačkanje mečke pod rep“ (namerno i svesno) naporno, užasno dosadadno (u smislu dosadne osobe) prepotentno, šareno (svetlucavo, što skreće pažnju)

Karta pokazuje vesti koje stižu, potencijalno putovanje ili neplanirane goste. Ovo je vrlo aktivna karta i ima (generalno) pozitivno značenje.

Energija pokreta. Brz razvoj dogadjaja. Ovo su one vesti koje donose brze promene.

Ovo su svi oni koji nose poruku za pitača : glasnik, poštar, operater na centrali itd…


Opis osobe : ovo je osoba (obično muško, ali ne mora da bude) koja je na neki način vezana za kretanje, putovanje, vesti (pa eto vozača, putnika, poštara itd…) Ovo je impulsivna i dinamična osoba, ali u isto vreme vrlo rezervisana i obavijena velom tajni. Jako pazi da se ne otkriju svi detalji njegovog života. Vrlo komunikativna osoba, društvena, atletske pojave, mnogo mladje izgleda nego štojeste, izuzetno pazi na svoje oblačenje i ponašanje.


Dnevno otvaranje : moguća poseta, ili odlazak u goste. Druženje i razmena informacija. Ni malo dosadan dan generalno.


Ljubav : kratkotrajni flert ili koketiranje, slučajni susret koji može da probudi ljubav na prvi pogled. Pored emotivne karte – eto ljubavne izjave (al na žalost, sve je vrlo krakotrajno i površno, u rangu Karte 12 Ptice)


Posao : napori na poslu će biti krunisani uspehom. Osoba koja je zaposlena će neočekivano možda dobiti pohvale i zasluženu nagradu za svoj rad. Ako je osoba bez posla, ova karta pokazuje da će vrlo brzo da se pojavi povoljna prilika za zaposlenje. Razgovori o ugovoru & plati & promeni radnih uslova.


Zdravlje : pošto se ova karta vezuje za pokret, naravno da će biti vezana za motoriku i mišiće, zglobove, ligamente. Treba usporiti i ne naprezati se, da ne bi došlo do povrede.


Astrološki : ova karta se povezuje za simboliku planete Merkur .


Категорије: Ознаке: , , , ,